top of page
37188660_2048047038846855_8398994863009300480_n_edited.jpg

Wat is Chiro?

Voor wie?
Onze Chiro is opgedeeld in zes leeftijdsgroepen: elke jongere vanaf de leeftijd van 6 jaar en/of eerste leerjaar tot en met het zesde middelbaar is van harte welkom in onze Chirogroep. Na het zesde middelbaar maak je de overgang van lid naar leiding. 

De jongste leeftijdsgroepen zijn de sloebers (eerste en tweede leerjaar), de speelclub (derde en vierde leerjaar) en de rakwi's (vijfde en zesde leerjaar). Daarna worden de leden tito's (eerste en tweede middelbaar), gevolgd door keti's (derde en vierde middelbaar) en ten slotte de oudste leeftijdsgroep: de aspi's (vijfde en zesde middelbaar). Bovendien is onze Chiro een gemengde Chiro, wat betekent dat jongens en meisjes bij ons samenspelen in één groep. 

Wil je graag wat meer lezen over onze jeugdbeweging of wil je ervan overtuigd worden dat Chiro Massenhoven iets voor jou of je kind is? Bekijk dan zeker het hoofdstuk Over ons of neem contact op met onze groepsleiding of volwassen begeleider(s) via de Contact pagina.

Wanneer?
Van september tot en met juni spreken we drie tot vier keer per maand af op zondagnamiddag op de Chiro. In de periode van het zomeruur spelen we van 14.00 u tot 17.00 u. Wanneer het winteruur geldt, is het Chiro van 13.30 u tot 16.30 u.
Bij bijzondere activiteiten en tijdens de examenperiode kunnen bepaalde afdelingen van deze tijdsindeling afwijken, we laten dit steeds op voorhand aan alle ouders weten.

Waar?
Kerkstraat 100
2240 Massenhoven

 

Aan onze lokalen ligt een groot grasveld en in de buurt zijn verschillende bossen en pleintjes om te ravotten. Omdat we onze leden graag met de fiets zien komen, hebben we op het terrein zelf een fietsenstalling. Wie van verder komt, kan met de auto op de parkeerplaatsen naast de Chiro terecht.
Om onze lokalen vlot te vinden, is het handig om te weten dat deze gelegen zijn naast het kerkhof van Massenhoven.

 

Uniform
Om verschillende redenen verwachten wij dat elk lid tijdens de Chirozondag in uniform opdaagt. Lees je graag meer over de voordelen van het Chiro-uniform, zie pagina Uniform.


Bivak
Chiro Massenhoven gaat jaarlijks met alle leden op kamp van 1 tot en met 10 juli. Meer info over ons kamp vind je hier.

Financieel
Elk jaar vragen wij aan al onze leden een bedrag van € 35, het inschrijvingsgeld. Dat geld gebruiken wij om elk lid van een authentieke Chiroverzekering te voorzien, voor het onderhoud van het lokaal en om het hele jaar door geweldige activiteiten te organiseren. Ook wie zich pas in de loop van het jaar inschrijft, betaalt het volledige bedrag.

Daarbovenop gaan we ieder jaar op bivak met gans de groep en ook hier vragen we een meerkost voor wat momenteel € 165 bedraagt voor een periode van 10 dagen. 

 

De gemeente Zandhoven biedt ook een vrijetijdstoelage aan. Met deze toelage krijgen Zandhovenaren met een beperking inkomen een korting bij vrijetijdsinitiatieven zoals lidgeld en kampen van jeugdverenigingen. Bekijk zeker de website voor meer informatie. 

Ook jouw mutualiteit geeft vaak een tegemoetkoming voor lidgeld en/of kampgeld van jeugdverenigingen. Bekijk zeker eens hun website en stuur jouw ingevuld formulier door naar de groepsleiding voor ondertekening.  

De kosten met betrekking tot het bivakkamp kan je aftrekken van de belastingen. Dit voor kinderen onder 14 jaar of voor kinderen met een zware handicap onder 21 jaar. De Chiro vraagt jaarlijks zo'n fiscaal attest aan bij de gemeente. Je kan steeds een mailtje sturen naar de groepsleiding om zo'n attest in te vullen. Voor meer informatie kan je ook een kijkje nemen op de website van Chiro Nationaal. 

Communicatie
Onze communicatie verloopt hoofdzakelijk via mails en brieven. Drie keer per jaar brengen we ook ons “Chimake” uit. In dit tijdschrift vind je de belangrijkste informatie en een greep uit de leukste belevenissen van het Chirojaar. Meer informatie over het Chimake vind je hier

Zit je met een vraag of opmerking? Aarzel niet en contacteer ons telefonisch of via mail.

70781510_2349074348744121_572334976654114816_n.jpg

Kom gerust een keer proberen!

Om te weten of Chiro iets is voor jouw zoon/dochter, kan je altijd enkele keren vrijblijvend een zondag komen proberen. Zelfs al zijn we al wat verder in het schooljaar, je bent nog steeds van harte welkom!

Om in orde te zijn met de verzekering, vragen we dit op voorhand te laten weten via onderstaand contactformulier, zodat we jouw zoon/dochter tijdelijk kunnen inschrijven.

Ben je overtuigd en word je graag lid? Dan kan je hieronder je zoon of dochter inschrijven: 

bottom of page